Święto Wiosny: tradycyjne jedzenie

 

Przysmak buddy Wegetariańska potrawa składająca się z alg. Jego nazwa brzmi dokładnie tak samo jak powodzenie.
Gotowany kurczak Kurczak to tradycyjna potrawa bo uznaje się, że każda rodzina niezależnie od tego ile ma pieniędzy może sobie pozwolić na kurczaka.
Ryba Częściej się ją tylko wystawia, a rzadziej je. Ryba brzmi dokładnie tak samo jak dostatek.
Por Serwuje się w rondlach z kiełbasa, ponieważ wymowa jest identyczna jak liczenie pieniędzy. Podaje się w rondlach z kiełbas ponieważ wyglądają one jak monety.
Jau gok Czyli piergi. Wierzy się że przypominają one sztabki złota.
Pierogi Tradcyjne na północy, przypominają sztabki srebra.
Mandarynki Najbardziej popularne i pospolite owoce w czasie nowego roku.
Nasiona melona, słonecznika, dyni lub czegokolwiek innego Symbolizują płodność.
Nangao Najbardziej popularne w prowincjach Jiangsu, Zhejiang i Szanghaju,. Wymowa brzmi jak dostatni rok każdego dnia.
Nudle Symbolizują długowieczność.
Słodycze  
Bakkwa Słodko słone mięso, pozbawione tłuszczu, zamarynowane i uwędzone.
Ciasto Taro Zrobione z warzyw, pocięte w kwadraty i często usmażone
Ciasto z rzepy  
Yusheng Sałatka z surowej ryby. Jej spożywanie ma przynosić szczęście. Tradycyjnie spożywa się ją siódmego dnia Nowego roku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.